Loading...
OVER STUDIEPUNT2019-03-26T19:02:09+00:00

Sinds 2011

Pedagoge en onderwijskundige Maaike Stoffer-Hardenberg is oprichtster van Studiepunt Harderwijk. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor de huiswerkbegeleiding en vormt ze het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, verzorgers, scholen en externe instanties. Met hart voor de zaak en passie voor leerlingen verzorgt ze al ruim 7 jaar huiswerkbegeleiding in haar eigen instituut en beschikt ze over de nodige ervaring.

Harderwijk huiswerkbegeleiding

Even voorstellen…

OPLEIDING

Maaike heeft een HBO-diploma pedagogiek. Daarnaast heeft ze de pre-master Onderwijskundig Ontwerp & Advisering van de Universiteit Utrecht afgerond en is ze in het bezit van een PABO-propedeuse

Momenteel volgt Maaike in deeltijd de Master opleiding Educational Needs om zichzelf te blijven ontwikkelen en de kwaliteit van de huiswerkbegeleiding te waarborgen en te optimaliseren.

WERKERVARING

Naast de huiswerkbegeleiding in haar instituut verzorgt Maaike de individuele begeleiding van leerlingen met speciale onderwijsbehoeften op een middelbare school in Apeldoorn en houdt ze zich daar bezig met onderwijsontwikkeling.

Maaike was enkele jaren werkzaam als educatief auteur bij uitgeverij Malmberg. Hier was ze betrokken bij de ontwikkeling van lesmateriaal, toetsontwikkeling en kwaliteitsverbetering van verschillende lesmethodes.

DRIJFVEREN

Maaike haalt voldoening uit begeleiding bieden met persoonlijke aandacht, nauw contact met ouders en het werken vanuit een vertrouwensband.

Naast professionele huiswerkbegeleiding vindt Maaike het belangrijk om leerlingen bij Studiepunt een luisterend oor en een rustige plek waar ze zichzelf kunnen zijn te bieden.

Visie

Help mij het zelf te doen.”

Deze, wellicht bekende, uitspraak van de Italiaanse arts en hoogleraar antropologie Maria Montessori vormt een belangrijk uitgangspunt van de huiswerkbegeleiding van Studiepunt Harderwijk. Met deze uitspraak doelt Montessori op de natuurlijke en noodzakelijke drang tot zelfontplooiing. Bij Studiepunt Harderwijk krijgen leerlingen de ruimte om zichzelf te leren kennen, hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen om te kunnen functioneren in de huidige maatschappij. Vertrouwen, respect en samenwerking zijn daarbij heel belangrijk.

Aan alles merk je dat Maaike echt plezier heeft in haar werk en dat heeft zijn weerslag op de kinderen.”

Mijn dochter voelt zich thuis bij Studiepunt, dat is voor mij erg belangrijk.”

KLIK HIER VOOR EEN GEHEEL VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING